11 éves kislány ötletéből született meg az idei díjnyertes szaloncukor
A soltvadkerti Szent Korona Cukrászda karamellizált fehércsokoládéval bevont Lotus kekszes karamellás szaloncukra nyerte el a rangos Az Év Szaloncukra címet az idén. Az ünnepi édesség megalkotásánál a legnagyobb kihívást a vékony, roppanós csokoládéforma öntése jelentette, de a két-három hetes, gondos kísérletezés, és a családi kóstolások eredményeként megszületett a tökéletes íz. A karamellizált fehércsokoládéval bevont Lotus kekszes karamellás szaloncukrot eredetileg a "Gyerekkedvenc" kategóriába szánták a készítők, de olyan kiválóra sikerült a kidolgozása, hogy Az Év Szaloncukra kategóriában is elindult – és nyert! „Zsejke lányom nagy Lotus keksz rajongó, neki szerettem volna kedveskedni az ízkombinációval, amely egy krémes Lotus keksz töltelékből, egy bársonyos karamellaöntetből és karamellizált fehér csokiból,más néven gold csokoládéból áll össze, amelynek elkészítése speciális szaktudást igénye és amelynek van egy kis sós utóérzete is” – foglalta össze a Szent Korona Cukrászda...
- Hirdetés -
