Kezdődnek a Gombosi Pálinkafőző üzem tavaszi előkészületei
A téli fagyok elmúlta azt jelzi, hogy elkezdődik az élet a Gombosi Pálinkafőző üzemében is. Természetesen nem a főzésre kell gondolni, mindinkább az állagmegóvásra, takarításra, fagymentesítés feloldására és fertőtlenítésekre. Ezidőben feltérképezzük az időközben tervezett karbantartásokat és felkészítjük az üzemet a gyümölcsök befogadására. Ez sorrendben a gyümölcs fogadó egységnél kezdődik, ami biztosítja a beérkező gyümölcs mosását, majd magozását (6 tonna/óra kapacitással). A nagy teljesítmény miatt nem szabad hibázni az előkészületekkel, mert az óriási kiesést jelenthet a betakarítás csúcsán. A munkálatok utána a több mint 1.200 tonna cefre befogadására képes cefrézőtérben folytatódnak. A higiénikus környezet elengedhetetlen a minőségi alapanyagból készült cefre érleléséhez. A hűtött erjesztés (15-18 C0-on), irányítottan a legjobb cefreminőséget biztosítja. Természetesen a ph. mérés és keverés elengedhetetlen feladatok. Ezután a főzőüzem karbantartása és takarítása következik, ...
- Hirdetés -