Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

egy.hu

Mi legyen a reggeli? Töltött zsömle – változatosan, gazdagon!

Van, akit a nagyi konyhájába repít vissza gondolatban a túróval töltött zsömle. Nekem az úttörővasutas éveimet jelenti. Gulyásleves, túróval töltött zsömle, ez volt az egyik legfinomabb ebédünk, amikor szolgálatban voltunk. Vonatot indítottunk, váltót állítottunk, jegyet kezeltünk, és ha délben édes, forró túróval töltött zsömlét rejtett a hatalmas ételszállító ibrik az állomáson, egészen elolvadtunk tőle. Máig rejtély, hogy odahaza miért nem került az asztalra! Pedig egyszerű, szinte elronthatatlan. Benne a könnyű túrókrém, a dagadtra hízott mazsolák, finom tejben és vajban sül pirosra, kívül ropogósra, legbelül szaftosra. És persze lehetnek sós változatai is, de a töltött zsömle könnyen bevethető vendégvárónak is tökéletes!

Beignet fánk

Zabpelyhes, cukkinis cipó

További hírek

Bodzavirágos palacsinta

Epres, mandulás sütemény

Rakott padlizsán

Vasi pecsenye

Fogas kárpáti módra

Fantasztikus madártej

Töltött karalábé

Retek szirupban eltéve

Sertéskaraj diósásával

Palacsinta

Szalontüdő, savanyú pájsli

Gombás, lencsés egytálétel

Erdésztokány friss füvekkel

Sós sajttorta

Palóc oldalas

Gratulálunk nyerteseinknek!

Húsos rakott zöldbab

Sonkakrém

Expressz házi krémes

Skót tojás

Borsos kalács

Húsvétváró süteményeink

Müzlis sütemények

Bread and butter pudding

Rakott zeller

Darálós keksz

Puliszkakrémes sütemény

Tárkonyos bárányleves

Friss tavaszi leves

Ponty gombával töltve

Pisztáciakeksz tejpudinggal

Az én zöldséges lasagném

Böjti leves

Habtortelett

Kókuszos álom

Főtt kolbász

Mustáros flekken

Kávés csemege

Sertésjava Holstein módra

Édes puliszka

Céklakrém

Mangófelfújt

Loksa

Szálkamentes fogások halból

Túróhabos márványsütemény

A somvirág legendája

Az idei év kedvenc vadvirágai

Pékleves