Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Omlettek és úritökök: öt irodalmi mű, amiben megjelenik a gasztronómia

Kritikus hangok ide vagy oda, úgy tűnik, íróink nem haboztak marhapörköltekről, lecsókról, omlettekről és úritökökről írni műveikben. Krúdy szemet gyönyörködtető leírást ad egy kövér emberről, József Attila a libasültről álmodozik, míg Kosztolányi Esti Kornélja kénytelen szembesülni az elegáns francia konyha különlegességeivel, melyekről rögvest kiderül, hogy valójában csak az áruk az, ami igen különleges. Egzotikus konyhát tár elénk Jókai is, majd végül Karinthy árulja el, hogy mi lett a kolbászos lecsóval.

Femcafe.hu

Növekedés.hu

vasarnap.hu

10perc.hu

Közeleg a kánikula vége