Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Túrótorták – ahogy mi szeretjük

A nekünk oly kedves túró a tejüzemben lefölözött tejből készül, oltóanyag hozzáadásával. Zsírtartalmától függően lehet krémesebb vagy rögösebb: régen a jó túrót kövérnek is nevezték. Aki házi tejből, odahaza készíti el a túrót, az tudja, milyen az igazi, hófehér, zsíros túró. Amikor a gyermekeim kicsik voltak, a közeli tehenészetből hoztuk a tejet. Olykor megnéztük a bocikat is persze, akikre az ablakból is ráláttunk: a vadvirágos réten legelésztek. Az volt igazán a tej! Sosem fölözték le, sűrű volt és illatos, legtöbbször még langyosan érkezett. Rendszeresen készült belőle, aludttej, vászonkendőn csöpögtetett túró. A savónak örült a cica meg a kutyus, a házi túróra pedig nagyon kellett vigyázni. Nem azért, mintha meg akart volna romlani, hanem mert apró kezek kilopkodták a hűtőből.

Femcafe.hu

Növekedés.hu

Fociláz a Pénzmúzeumban

vasarnap.hu

10perc.hu