Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Esemény Menedzser

Teljesen gluténmentes konyha a Balatonnál: egyre többen keresik a biztonságos étkezést

A gluténérzékenységgel, cöliákiával vagy más ételallergiával élők számára a nyaralás sokszor nem a gondtalan pihenésről, hanem az állandó kockázatkerülésről szól. Még ma sem gyakori Magyarországon az olyan vendéglátóhely, ahol nemcsak a kínálat „mentes”, hanem valóban a konyha is. Most a Balaton partján emeli magasabb szintre a „free-from” étkezést egy új kezdeményezés. Az olyan kifejezések, mint a gluténmentes, vegán, allergénmentes, egyre több ember számára nem divatot, hanem létfontosságú szükségletet jelentenek. Egyre nő azok száma, akiknek nem választási lehetőség a „mentes” étkezés, hanem az egészségük múlik azon, mit tesznek a tányérjukra. Az autoimmun cöliákia egyetlen kezelési módja például a szigorúan betartott gluténmentes diéta. A betegek többsége még a „nyomokban glutént tartalmazhat” jelölésű élelmiszereket sem fogyaszthatja. A lisztérzékenység, a laktózintolerancia, a tejfehérje-allergia vagy a tojásra adott reakciók olyan tényezők, amelyek miatt sok család nem tud bá...

További hírek