A FAO élelmiszerár indexe stabil maradt márciusban
Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) pénteki jelentése szerint az élelmiszer-alapanyagok világpiaci mutatója márciusban lényegében változatlan maradt a felülvizsgált februári értékéhez képest, mivel a gabona és a cukor világpiaci jegyzésének csökkenése ellensúlyozta a növényi olajok árának jelentős emelkedését. A FAO élelmiszerár-index – ami a nemzetközi kereskedelem legfontosabb élelmiszer-alapanyagainak havi árváltozását követi –, 6,9%-kal magasabb szinten van, mint egy évvel ezelőtt ilyenkor, ám 20,7%-kal elmaradt a 2022. márciusi csúcsértékétől. A FAO gabonaár-indexe márciusban 2,6%-kal csökkent, és 1,1%-kal maradt el a 2024. márciusi értéktől. A búza világpiaci ára alacsonyabb lett ahogy enyhült az aggodalom az északi félteken jelentős exportőrök termésviszonyai miatt, […] A A FAO élelmiszerár indexe stabil maradt márciusban nevű cikk a Körös Hírcentrumon jelent meg.
- Hirdetés -