Ezek a világ legdrágább élelmiszerei
Egy kiló marhahús 600 ezer forintért? Ugyanennyi szarvasgomba 1 millióért? Vagy kaviár 15 millióért? Melyek és mitől különlegesek a világ legdrágább élelmiszerei? A kaviártól a szarvasgombáig számtalan olyan különleges étel szerepelt az étlapokon tavaly is, amelyek az ízlelőbimbóknak kedveztek ugyan, a pénztárcáknak viszont már kevésbé. A Nők Lapja ebből készített egy összeállítást. 1. Kobe marhahús Japán különlegesség. A prémium minőségű húsok hozzávetőlegesen 600 000 forintnak megfelelő összegért kelnek el kilogrammonként. 2. Iberico sonka Spanyol csemege. A sonkát több mint 3 évig érlelik, mielőtt előadásra kerül. Piaci kereslettől függően egy egész comb ára akár a kétmillió forintot is elérheti. 3. Fehér szarvasgomba Elsősorban Olaszország, Horvátország és Szlovénia egyes részein található meg. Kilónkénti ára 400 000 és 1 millió forint közé tehető régiónként, illetve a termés mennyiségétől függően. 4. Almas kaviár Csak a Fekete- és a Kaszpi-tenger bizonyos régióiban fellelhető. ...
- Hirdetés -