Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Marhaszegy avagy brisket

Marhaszegy, amit az IRON WORKERS BBQ tud róla. A marhaszegy a BBQ csúcsa, az ászok-ásza! Bár én nagyon nehezen tudnék dönteni, hogy nekem mi a favorit, a szegy vagy a marha oldalas. A marhaszegy az a hús, ami iszonyat karakteres ízt nyújt számunkra, ezért nem is szabad a fűszerezését túlbonyolítani.(Texas-ban a jelszó: só-bors) Egy szegynek minden szinten meg kell adni a neki járó tiszteletet. Ezt bizonyítja az igazán alacsony hőfok (107-120c), és a hosszú sütési idő, amit a végén egy hosszas pihentetés zár. (Egyébként 140-150 fokon is csináltam már jó szegyet, ami szintén Pazar lett.) A sütése rendkívül egyszerű , mégis nagyon kevesek tudnak jó eredményt elérni. Gyakorlatozgatni nehéz vele mert elég borsos ára van itthon. (Nálunk egyébként egy nagyon alul értékelt húsrész a marha mellkasáról.) A magyar henteseknél olcsó húsnak minősül. De az nem keverendő össze a kimondottan a húsáért tenyésztett marhával. Ilyen pl: Angus, Omaha, Wagyu . A Magyarországon tenyésztett kiöregedett tej...

Femcafe.hu

Növekedés.hu

vasarnap.hu

10perc.hu