Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Tésztafőzéskor adjunk olajat a vízhez? Itt a válasz

Tésztafőzéskor adjunk olajat a vízhez? Itt a válasz Juhász Katalin 2024. 06. 18., k - 17:08 ényleg szükséges-e a tészta főzésekor olajat adni a forrásban lévő vízhez, vagy ez csak egy nemzedékről nemedékre szálló hazai mítosz? Sokan gondolkodás nélkül nyúlnak egy üveg olajért, hogy a tészta ne ragadjon össze. Manapság azonban a séfek és a konyhai szakértők között vita folyik arról, hogy ennek a régi szokásnak van-e valódi jelentősége, vagy csupán egy kulináris mítoszról van szó. A legjobb tészták egyik fontos jellemzője, hogy képesek a mártást felszívni. Az olaj, amely a lecsöpögtetés után is a tészta felszínén maradhat, zsíros réteget képez, amely megakadályozhatja, hogy a szósz a tésztához tapadjon. Emiatt az étel elveszítheti az ízét. Ráadásul az olaj hozzáadása a vízhez szükségtelenül megnövelheti az étel kalóriatartalmát anélkül, hogy a végeredmény szempontjából ez jelentős előnyökkel járna. Olaszországban, amelyet a tészta bölcsőjének tartanak, bizonyos fokú ellenállást tanúsí...

Femcafe.hu

Növekedés.hu

vasarnap.hu

10perc.hu

Teljes útzár Szegednél