Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kőkorszaki tudás a konyhánkban? Ezt mindenképp ki kell próbálnod

Fermentáció során az élelmiszerek és az italok erjedési folyamaton mennek keresztül, amelyben a természetes baktériumok vagy élesztőgombák az élelmiszerben lévő cukorral és keményítővel táplálkoznak és bizonyos anyagokat, mint például tejsavat, széndioxidot, etil-alkoholt és ecetsavat hoznak létre. A fermentáció az egyik legősibb élelmiszertartósítási-technika, amit vélhetően már 9000 éve ismer az emberiség. Hűtőszekrény és fagyasztó hiányában az élelmiszerek tartósítására és ezzel az élelemben szegény időszakokra való felkészülésre használták ezt a technológiát. Emellett, és nem utolsó sorban az élelmiszerek ízének fokozására is alkalmazzák a mai napig.

Femcafe.hu

Növekedés.hu

vasarnap.hu

10perc.hu