Eltűnnek nagyanyáink kedvenc ételei? Trendforduló a gasztronómiában
Az ételek újragondolása a megváltozott minőségű alapanyagok és az új technológiáknak köszönhetően már nem hozza vissza nagyanyáink konyhájának varázsát és ízvilágát, így egyre feledésbe merülnek a tradicionális fogások. „Nem is nevezném ezeket a régi nevükön” – nyilatkozta a Növekedésnek Juhász Attila a Bambara Hotel Prémium séfhelyettese. Az olimpiai- világ- és Európa bajnok, többszörös ezüst- és bronzérmes szakember hozzátette: az olaszok sohasem akarták megváltoztatni a tradicionális tésztáikat, pizzáikat. A franciák is szentségtörésnek éreznék, ha a kakast vörösborban másképp készítenék. A kínai, koreai, japán megújulás az űrkorszak technológiájával, mindig újabb és újabb alapanyagokkal új dimenziót hoz.
- Hirdetés -