Sütőtök: egy igazi téli csemege
Sokak kedvence a sütőtökből készült krémleves. Ehhez kevés vajon üvegesre párolunk egy nagy fej vöröshagymát, majd rádobjuk a kockára vágott tököt, néhány percig együtt pirítjuk a hagymával. Ételízesítő, bors, szerecsendió kerül rá, majd felöntjük zöldségalap-lével, puhára főzzük. Botmixerrel pépesítjük, behabarjuk tejföl és tej keverékével (vagy tejszínnel), és bőven meghintjük friss, apróra vágott petrezselyemmel, esetleg zsályával. Tálaláskor pirított kenyérkockákat kínálunk mellé, de fokhagymás vagy sajtos pirítóssal is nagyon finom. Van, aki ehhez a tököt egyszerűen megfőzi. Ám ha sütjük, akkor sokkal aromásabb lesz a levesünk. Ilyenkor az előre megsütött tököt tesszük a hagymára, a továbbiakban az eljárás ugyanaz.
- Hirdetés -