Rizs és krumpli helyett: ezt esszük a reformkonyhában
Az egészséges táplálkozási trenddel megszűnt a burgonya, a rizs és a tészta egyeduralma az étkezésben. Megjelentek korábban nem ismert termények is az üzletekben és a konyhákban. Melyek is ezek? Az Agrárszektor készített erről gyűjtést. A reformköretként kapható termények gazdagok rostban, fehérjében, vitaminokban és ásványi anyagokban, amelyek lassan felszívódnak, így hosszan tartó energiát biztosítanak. Alacsony a glikémiás indexük, így nem okoznak hirtelen vércukorszint-emelkedést - írja az Agrárszektor. Kölestől kuszkuszig A köles az egyik legősibb termesztett gabonaféle. Magas növényi fehérje-, valamint rosttartalma miatt kiemelkedő tápanyagforrásunk. A quinoa magja nagyon apró, a növény a disznóparéjfélék családjából származik, Dél-Amerikából. Főzés előtt akár meg is lehet pirítani, mint ahogyan a tarhonyát szokás, pirítva enyhén diós íze lesz. A vöröslencse könnyen emészthető és másik előnye, hogy a leggyorsabban megfőzhető hüvelyes termésű faj. Gazdag rostban, fehérjében és ...
- Hirdetés -