Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

A mélyvöröstől a buborékokban kiteljesedő fehérborokig – kalandozás a cava hazájában

Katalónia borászati tradíciója több mint kétezer évre nyúlik vissza, amikor a római légiók letelepítették az első szőlőültetvényeket a mediterrán éghajlat és a változatos talajviszonyok által megáldott földön. A régió egyedülálló földrajzi adottságai – a Pireneusok lábától a Földközi-tenger partjáig húzódó dombsági és síksági területek – olyan mikroklímák kialakulását tették lehetővé, amelyek ideális körülményeket biztosítanak a legkülönbözőbb szőlőfajták számára. Ez a természeti gazdagság alakította ki azt a sokszínű borkultúrát, amely ma Katalóniát az ibériai félsziget egyik legjelentősebb bortermelő régiójává teszi. Ismerjük meg a katalán ültetvények jellegzetes szőlőfajtáit!

Femcafe.hu

Borsonline

atv.hu

naphire.hu

Médiapiac

vasarnap.hu

10perc.hu

Gondola