Afrikából érkezett a gluténmentes szupergabona, a teff
A legkisebb gabonának tartják, magjának mérete átlagosan mindössze 1 milliméter. Etiópiában őshonos, nálunk bioboltokban, webshopokban érhető el. Miért érdemes fogyasztani? A teffet több mint 6000 éve háziasították a mai Etiópia és Eritrea területén, így az egyik első haszonnövény volt a világon. A teff az utóbbi években a világ más részein is egyre népszerűbbé vált, különösen az egészségtudatos táplálkozás és a gluténmentes diéta követőinek körében. Alacsony glikémiás indexének köszönhetően lisztérzékenyek is fogyaszthatják, így egészséges alternatívát jelenthet a betegség által érintettek számára a hagyományos gabonafélék helyett - írja a Greendex. Magas ásványianyag-tartalmának köszönhetően versenyképes a többi gluténmentes élelmiszernövénnyel szemben is, köszönhető ez annak is, hogy kétszer annyi vasat és háromszor annyi kalciumot tartalmaz mint a Bolíviában termesztett szintén gluténmentes quinoa. Nem utolsó sorban a teff népszerű bébiétel-alapanyag is, ezekben a készítményekbe...
- Hirdetés -