A hét receptje: SERTÉSSZELET „MORVA” MÓDRA
A hét receptje: SERTÉSSZELET „MORVA” MÓDRA Károly Beáta 2025. 02. 28., p - 09:32 A sertésszelet „morva” módra - szlovák nevén znojemské bravčové plátky - egy hagyományos cseh és szlovák étel, amely a dél-morvaországi (Csehország) Znojmo városáról kapta a nevét. Znojmo híres a savanyított uborkájáról, amely az étel egyik fő összetevője. Történeti háttér Znojmo a középkor óta fontos gasztronómiai központ, különösen a borászatáról és a savanyított zöldségeiről ismert. Az itt készített savanyú uborkát már a Habsburg Birodalomban is nagyra értékelték, és ez az ízvilág több cseh és szlovák fogásban is megjelent. A sertésszelet „morva” módra egy olyan húsétel, amelyben a savanyított uborka egyedi savanykás ízt ad a mártásnak. Ez az étel gyakran megjelenik a cseh és szlovák konyhákban, és népszerű vidéki fogásnak számít, amelyet krumpligombóccal, rizzsel vagy főtt burgonyával tálalnak. Előkészítünk 8 szelet sertéskarajt, amiket először kiklopfolunk, majd mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk....
- Hirdetés -