Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Milliókat ér ez a fűszernövény: miért nem termesztjük?

A sáfrány a gasztronómia különleges eleme, ugyanakkor a konyhán kívül a szépségipar is előszeretettel használja különböző kozmetikumokhoz, valamint a gyógyászatban is megtalálható. Kilója 10 millió forint körül is lehet. Miért nem termesztik? A jó minőségű, "igazi" sáfrányt számos helyen a mai napig összekeverik a nagyüzemi méretekben is termeszthető sáfrányos szeklicével. A valódi sáfrány csak és kizárólag hagymagumóval szaporodik, ősszel virágzik. A valódi sáfránynak a bibéit szárítjuk, és használjuk fel fűszerként, gyógynövényként - írja az Agrárszektor. A konyhában a családi ételhez 4-5 bibeszálat használunk fel. Így a kilós ára hiába haladja meg akár a 10 millió forintot is, háztartási léptékben egész életünk során nem tudnánk annyit felhasználni. Így tehát hiába hangzatos a milliókat érő kilónkénti ár, valószínűleg sosem tudnánk ennyit felhasználni. A boltokban egyébként a valódi sáfrány 0,12 grammja 500 forint körül érhető el. Drága a telepítés, sok munkás kéz kellene Ha ilye...

Femcafe.hu

Növekedés.hu

atv.hu

naphire.hu

vasarnap.hu

10perc.hu