Új ételeket varázsolhatunk az ünnepi maradékból
Új ételeket varázsolhatunk az ünnepi maradékból Ugyan kinek ne lenne ismerős az érzés, amikor már dugig van töltött káposztával, sültekkel, süteményekkel, de sajnálja a maradékot kidobni. Ne is tegyük, mutatunk pár trükköt és spéci receptet, amivel teljesen új ételeket varázsolhatunk az asztalra, ezzel nem csak maradékot mentünk, de spórolunk is az újrafelhasználással. A töltött káposzta új élete A magyar karácsonyi menü egyik központi eleme a töltött káposzta. Ki rizzsel, ki gerslivel, ki csak húsból készíti, ki tölti, ki csak aprókáposztával rotyogtatja, az bizonyos, hogy minden háznál az ünnepi ételek között van. És bár jól tudjuk, hogy felmelegítve is mennyei, sőt, talán még finomabb is, a harmadik napon már unhatjuk. Lefagyasztani is jó ötlet, ezzel is teszünk az ételpazarlás ellen – mi ezt is alkalmazzuk rendszeresen, mert milyen jó már január közepén, végén előkapni és élvezni újra az ízeket. De van új élete is. Húsgolyóból rakottas, vagy tortilla-tekercs, káposztából korhely...
- Hirdetés -