Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Finom és az egészséget is védi: ne hagyd ki ezt a gyümölcsöt

Már javában zajlik a szüret, a boltokban az év többi részéhez képest olcsóbb a szőlő. Miért érdemes fogyasztani? A szőlő 82 százalékban vizet tartalmaz, azaz segíti a szervezet hidratálását, ám ezen kívül egy sor egészségre kedvező hatása van. A gyümölcs gazdag foszforban, káliumban, vasban, magnéziumban, rézben és cinkben, C-vitaminban, ezáltal erősíti az immunrendszert, és segít a vérnyomás szabályozásában - írja az Agroinform. A szőlőben található melatonin elősegíti a hosszú és pihentető alvást. A héjával együtt fogyasszuk A szőlő tele van erős antioxidánsokkal – polifenolokkal. Ezek egyike a szőlőbogyó héjában levő resveratrol. Éppen ezért a szőlőt héjával együtt fogyasszuk. A resveratrol ereje képes lassítani a daganatok növekedését elsősorban a mellben, de a gyomorban, nyirokrendszerben, vastagbélben, illetve bőrrák esetében is. A resveratrolnak gyulladásgátló hatása van, csökkenti a szív-és érrendszeri betegségek kockázatát, védi az ereket a káros koleszterollal szemben, erő...

Femcafe.hu

Növekedés.hu

vasarnap.hu

10perc.hu