Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Egészséges a csirkehús, de jóból is megárthat a sok

Számos kedvező hatása lehet az egészségre a csirkehús fogyasztásának. Azonban úgy tűnik, veszélyei is vannak azoknak a diétáknak, amelyekben a fehérjebevitelt kizárólag a csirke biztosítja. Nem szerencsés pusztán csirkehúsra hagyatkozni a fehérjebevitelnél A csirkehús számos tápanyagot tartalmaz, például szelént, foszfort, niacint és fehérjét. A csirkemell alacsony zsír- és szénhidráttartalmú, viszont magas a fehérje-, a kalcium- és a nátriumtartalma. A csirkecomb pedig magasabb kalóriatartalmú és zsírosabb, ugyanakkor szintén fehérjében gazdag. A csirkehús kiváló minőségű fehérjeforrás, amely tartalmazza a fehérjék előállításához szükséges összes aminosavat. A protein pedig fontos szerepet játszik a hormonok és az immunsejtek működésében, valamint az izomnövekedés elősegítésében. Az ajánlott napi fehérjebevitel testtömeg-kilogrammonként 0,8 gramm körül van, de ez egyéntől és életmódtól függően változhat. Javasolt étkezésenként körülbelül 15-30 gramm fehérjét fogyasztani a megfelelő...

Femcafe.hu

Növekedés.hu

vasarnap.hu

10perc.hu