Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Itt az idő: elkezdődött a szüret a Dél-Dunántúlon

Ünnepélyes keretek között nyitotta meg a szüreti szezont augusztus17-én – a Dél-Dunántúlon elsőként – a Pécsi Tudományegyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintézete. Az 1949 óta fennálló, 39 hektárnyi szőlőültetvénnyel rendelkező intézet 1600 négyzetméter alapterületű (4800 hl kapacitású) pincéjében felkészülten várja a friss termést, hogy azt feldolgozva kiváló borok kerülhessenek a palackokba. A Kutatóintézet díjnyertes borai egyre több vendéglátóhelyen szerepelnek a borlapon, az érdeklődők a borszaküzletekben, valamint egyetem webshopjában is megtalálhatják kedvencüket. A Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetben a nemesítési tevékenység az alapítás óta kiemelt jelentőségű feladat. Hazánkban egyedül Pécsen folyik világszínvonalú rezisztencia-nemesítés, amelynek célja a környezettudatos, fenntarthatóbb szőlő-bor ágazat megteremtése és megerősítése. Elsőként ezen rezisztens szőlőkből – akárcsak tavaly – a Kozmopoliten és a Jázmin érlelte be termését. Újfent jól vizsgáztak tehát a pé...

Femcafe.hu

novekedes.hu

atv.hu

naphire.hu

vasarnap.hu

10perc.hu

Médiapiac

Gondola