Első főzések a Gombosi Pálinkafőzőnél 2025-ben
Gombosi Pálinkafőző 2025-ös évének első pálinkafőzései különlegesek voltak, hiszen az idén a gyümölcstermés változatos képet mutatott. A főzde a hagyományokat követve, saját gyümölcsökből készítette el idei első pálinkáit, amelyek minőségükkel és mennyiségükkel egyaránt kiemelkedtek. Az év elején a kajszibaracktermés kissé szerény volt, mindössze kevés gyümölcs termett, ám azok kiváló minőségűek voltak. A főzőmester szerint a gyümölcsök aromája és cukortartalma is ideális volt, így a kis mennyiség ellenére is kiváló pálinka készült belőle. A kajszibarack pálinka különösen finom, telt ízvilággal rendelkezik, amely a gyümölcsök természetes gazdagságát idézi. Ez a prémium minőségű pálinka a kis mennyiség ellenére is értékes lesz, és a későbbi évjárat egyik különlegessége lehet. A cseresznyepálinka esetében azonban a fagykár jelentősen csökkentette a gyümölcskészletet. A fagyok miatt kevés cseresznye termett, így a főzde is kevesebb pálinkát készített belőle. A gyümölcsök minőségében it...
- Hirdetés -