Drága és nem az igazi a bolti? Rákaptunk a sajtkészítésre
Egyre több magyar kis- és mikrovállalkozás foglalkozik tejfeldolgozással, ezen belül is a sajtkészítés bővült leginkább. Az Agrárgazdasági Kutatóintézet elemzése szerint biztató, hogy az elmúlt években több vállalkozás kezdett bele a tejfeldolgozásba. Ezen belül is a sajtkészítés bővült a legnagyobb mértékben a kézműves, illetve kisipari feldolgozás növekedése révén. Ehhez a támogatások is jelentős mértékben hozzájárultak. Tejhasznú tehéntartásra például tavaly 15,2 milliárd forintot folyósítottak, nemzeti tejtámogatásra 9 milliárd, az iskolatejprogram támogatására pedig 2,2 milliárd forint jutott. 20 százalékkal több sajtot állítunk elő Az AKI adatai szerint 2020-hoz képest tavaly 5 tonnával, óránként 29,9 tonnára nőtt a natúrsajt-gyártás. Ennek pedig az az oka, hogy több új cég kezdett bele sajtkészítésbe Magyarországon - idézi a kutatóintézet számait a Világgazdaság. Havi 6000 forintot költünk sajtra Van piaca a sajtnak. Szeptember elején idéztük a Tej Terméktanács megbízásából k...
- Hirdetés -