11 étel, ami segít csökkenteni a vérnyomást
A magas vérnyomás orvosi kezelés nélkül ugyanis súlyos következményekkel járhat. Azonban, a kezelés mellett az életmódunkkal és a táplálkozásunkkal is nagyon sokat tehetünk azért, hogy vérnyomásunk visszakerüljön a normál tartományba. Az Agroinform cikke szerint a magas vérnyomás csökkentéséhez ez a 11 étel is hozzájárulhat. Spenóttól pisztáciáig A levelesek: a spenót, a brokkoli, a kel vagy a fejes káposzta, a bogyós gyümölcsök, mint amilyen az eper, vagy a szeder, a joghurt hozzáadott cukor nélkül alacsony zsírtartalommal, a halakban szintén sok a kalcium, így a különféle halkonzervek és a szardínia is jó megoldás lehet, de ne féljünk a friss halaktól sem, az olyan olajos magvak, mint a tökmag, a napraforgómag és lenmag gazdagok magnéziumban a káliumban magas cékla, és a belőle készült ivólé a fokhagyma fokozza a szervezetben a nitrogén-monoxid termelődését, a sótlan pisztácia, de akár a mandula is, az olívaolaj, a rostban gazdag különféle hüvelyesek, mint a bab, a lencse, vagy a ...
- Hirdetés -