Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Nem örültek annak a kutatók, amit az áfonyánál találtak

Kedvezőtlen hatással is lehet az éghajlatváltozás az áfonyák beltartalmi értékeire, valamint az ízére is – állapították meg kutatók. Márpedig a gyümölcs jelenleg igen népszerű, a fogyasztása pedig kedvezően hathat az egészségre. Megváltozhat az áfonya íze és a beltartalmi értéke is a jövőben Finn kutatók tanulmányozták a klímaváltozás és az erdőgazdálkodás hatását a kék áfonyabogyókban élő szimbióta mikrobáknál. Megállapították, ezek a tényezők hosszú távon befolyásolhatják a bogyók beltartalmi értékét, az eltarthatóságát, sőt az ízét is. Márpedig a kék áfonya fogyasztásának jelentős és kedvező egészségügyi hatásai vannak, valamint Észak-Európa egyik fő gyümölcse. A bogyókban található mikrobák pedig - különösen az endofiták - fontos szerepet játszhatnak az áfonya egészségvédő hatású összetevőinek kialakulásában. A kutatók a vizsgálataikkor elsősorban az áfonya bogyóiban élő gombákra fókuszáltak. Például azt vizsgálták, a különböző éghajlati régiók, a helyi vegetáció és a talajtulaj...

Femcafe.hu

Növekedés.hu

vasarnap.hu

Ungváry Zsolt: Üdvözlégy, Caesar!

10perc.hu

Megjelent Dua Lipa új lemeze