Fűszer és sokoldalú gyógynövény: nem érdemes kihagyni az étrendből
Mind az európai, mind az ázsiai konyhában népszerű, gyakran párosítják lazaccal, burgonyával, valamint joghurtos szószokkal. A tökfőzelék vagy a kovászos uborka elengedhetetlen ízesítője, de emellett számos egészségügyi jó tulajdonsága is van a kapornak. A kapor nemcsak a tökfőzelék vagy a kovászos uborka elengedhetetlen ízesítője, hanem sokoldalú hatással bíró gyógyhatású növény. Egészségi előnyei között említhető a vérnyomás- és vércukorszint-csökkentés, a szív- és érrendszeri betegségek megelőzése, sőt a daganatos elváltozások elleni védelem is - derül ki a Dívány cikkéből. Különleges ízvilág és a kulináris sokoldalúság A kapor leveleinek és magjainak eltérő íze van: míg a levelek enyhébb, édesebb, füves ízűek, a magok aromásabbak és citrusos jegyeket hordoznak. A növény mind az európai, mind az ázsiai konyhában népszerű, és gyakran párosítják lazaccal, burgonyával, valamint joghurtos szószokkal. Nemcsak finom, de rendkívül tápláló is. Alacsony kalóriatartalma ellenére gazdag C- ...
- Hirdetés -