5 szuperélelmiszer az ünnepi asztalra
Az ünnepi fogások ínycsiklandóak, de gyakran nagyon megterhelik a szervezetünket. Vannak azonban olyan élelmiszerek, amelyek nemcsak egészségesebbé, hanem különlegesebbé is varázsolják a karácsonyi menüsort. A karácsonyi étkezések gyakran a bőségről és az élvezetekről szólnak, azonban nem árt, ha az egészséget is szem előtt tartjuk. A nehéz fogásokat néhány tudatosan kiválasztott szuperélelmiszerrel tehetjük könnyebben emészthetővé és tápanyagban gazdagabbá. A The Mirror dietetikusa szerint az alábbi öt alapanyag nemcsak finom, de jótékony hatású is lehet az ünnepek alatt. 1. Kelbimbó A kelbimbó tele van rostokkal, C-vitaminnal és antioxidánsokkal, amelyek támogatják az emésztést és jótékony hatással vannak a gyulladásokra. 2. Lazac Az omega-3 zsírsavakban gazdag lazac enyhítheti az emésztőrendszer gyulladásos folyamatait. Füstölt változatát reggelire, pirítóssal és friss zöldségekkel tálalva egészséges és elegáns fogást készíthetünk. 3. Gesztenye A gesztenye rost- és szénhidráttart...
- Hirdetés -