Zöldségből sütemény alap? Így lehetnek egészségesebbek a karácsonyi finomságok
A karácsonyi időszakban megnövekedett édességfogyasztás – mint a bejgli és a szaloncukor – súlyosbíthatja a fogszuvasodás kockázatát, amely a WHO szerint világszerte népbetegség. De nem csak emiatt érdemes odafigyelni a karácsonyi nassolásra. A növényi alapú táplálkozás hazánkban is egyre népszerűbb, sokan egészségügyi okokból, mások fenntarthatósági szempontokból kezdenek nyitni az új étrend felé. Meglepő lehet, de sokan a sütemények, torták alapanyagaként is szívesen választanak olyan zöldségeket, mint a répa, cékla, burgonya, articsóka, gomba, cukkini, csicseriborsó. Karácsony közeledtével éppen ezért kíváncsiak voltunk, hogyan tehetjük egészségesebbé az ünnepi finomságokat.
- Hirdetés -