Vigyázz: ez az 5 élelmiszer rákkeltő hatású lehet
Bár sok esetben még mindig nem ismerjük a választ arra, hogy a rák bizonyos fajtáit pontosan mi idézi elő, de azt biztosan tudjuk, hogy számos tényező közrejátszhat a kialakulásukban. A kutatások jelenlegi állása szerint a rosszindulatú daganatok 80-90%-a valamilyen külső tényezőhöz is kapcsolódik. Az egyik leggyakoribb ezek közül az étrend - mivel számos élelmiszer bizonyítottan rákkeltő hatású lehet. Alapvetően szerencsére nem arról van szó, hogy bizonyos ételek fogyasztásával biztosan növeled valamilyen rákos megbetegedés kockázatát. Viszont vannak olyan élelmiszerek, amelyek bizonyos sütési módok során, vagy szimplán egyes összetevőik miatt nagy mennyiségben fogyasztva árthatnak az egészségednek. Egy egészséges és kiegyensúlyozott étrend esetén nem jelentenek nagy kockázatot, de mindenképp jobb, ha elővigyázatos vagy.
- Hirdetés -