Dísznövényként pátyolgatjuk, pedig ehető és egészséges
Nigériában és az USA-ban zöldségként használják, nálunk viszont dísznövényként kezelik a kakastaréjt. Rendkívül egészséges: salátákba, levesekbe, sőt gabonaként is felhasználhatnánk. Összegyűjtöttük a fő tudnivalókat erről a különleges növényről. Városi virágágyakban is gyakran találkozhatunk a kakastaréjjal, vagy más néven celosiával. Bár nálunk ez a faj kifejezetten dísznövénynek számít, egyes országokban kedvelt zöldségnövény. A leveleket és a fiatal hajtásokat főzve vagy párolva is kínálhatjuk, de levesek és pörköltek készítéséhez is használhatjuk, magjából pedig étolaj sajtolható. Érdemes megkóstolni is - írja az Agrárszektor. Fagyérzékeny növény Bár a celosia itthon dísznövényként ismert, az Egyesült Államokban, Afrikában azonban régóta zöldségként termesztik. Levelei, fiatal szárai, virágkezdeményei a főzés során könnyen megpuhulnak. A levelek lágy szerkezetűek és enyhén spenót ízűek. A virágzás alatt szedett idősebb levelek is fogyaszthatók, csak ezek esetenként keserűvé és ...
- Hirdetés -