Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Így cselezik ki a pálinkafőzők a klímaváltozást

A klímaváltozás miatt más gyümölcsökre kell átállniuk a pálinkafőzőknek - mondta Mihályi László, a Pálinka Nemzeti Tanács elnöke. Egy ilyen alternatíva lehet a kivi, amelyből már Magyarországon is készül pálinka. Gondban a gyümölcstermesztők: hiányzik az emberi kéz az ültetvényekről, az éghajlatváltozás miatt pedig bizonytalan a termésmennyiség és -minőség. Ez pedig kihat a pálinkafőzésre is. Mihályi László az Inforádióban elmondta, korábban az volt leginkább a jellemző például a barack esetében, hogy két-három jó év után jött egy rosszabb, az utóbbi években azonban négy rossz év után jött egy jó. Ez a kedvezőtlen változás elsősorban a májusi fagyok következménye. Egyes termelők megpróbálnak alkalmazkodni a klímaváltozáshoz, és későbbi érésű barackfákat ültetnek, ezeknek a pálinkája azonban Mihályi László szerint nem olyan minőségű, mint a hagyományos barackfajtáké. Eltűnhetnek a bogyós gyümölcsök A szakember szerint a klímaváltozás miatt főként a bogyós gyümölcsök vannak veszélyben...

Femcafe.hu

Növekedés.hu

Gigabírságot kapotott az Uber

vasarnap.hu

10perc.hu

Túl alacsony a tojás ára