Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Újgenerációs csokoládéval kísérleteznek svájciak

A kakaónak nemcsak a babját használnák fel a csokoládégyártáshoz svájciak a jövőben: a kakaóhüvellyel tervezik az újgenerációs csokoládék édesítését. Úgy vélik, a változtatással egészségesebbé tehető a termék és fenntarthatóbbá a gyártása. Megreformálnák a csokoládét Svájcban Svájci kutatók dolgozták ki a csokoládégyártás egy új, innovatív módszerét az ETH Zürichi Szövetségi Főiskolán. A megoldásuk lényege, hogy nemcsak a kakaóbabot használják fel a csokoládéhoz, hanem a kakaóhüvelyt is. A héjból a bab körüli rostos részekkel összekeverve édeskés, zselés anyagot nyernek ki. Ez az anyag válthatja fel a hagyományos cukrot a csokoládékészítésnél. Az új termék előnye például a magas rost-, valamint az alacsonyabb telítettzsír-tartalma. A Magyar Mezőgazdaság megjegyzi, a módszerrel a kakaótermesztők is többet profitálhatnak, hiszen a kakaóbab mellett értékesíthetik a belső héjrészből készült szárított anyagot is. Hozzáteszik, az új módszerrel készített svájci csokoládé egyelőre nem érhet...

Femcafe.hu

Növekedés.hu

vasarnap.hu

10perc.hu