Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Van, aki a szagát sem bírja, pedig igazi szuperzöldség

Sütve, főzve, rántva, nyersen, sőt, akár lisztként is fogyasztható a szuperegészséges karfiol, sokan mégsem kedvelik a keresztesvirágúakra jellemző erős szag miatt. Mutatjuk, miért érdemes mégis mindenkinek legalább heti rendszerességgel fogyasztania. Az Agroinform szerint 130 gramm karfiol mindössze 5 gramm szénhidrátot és 25 kalóriát tartalmaz, ellenben rengeteg folsav, kálium, magnézium és mangán van benne, a C-, B6- és K-vitaminról nem is beszélve. A keresztesvirágú zöldség jellegzetes, sokak szerint kellemetlen szagát magas kéntartalmának köszönheti, ettől viszont nem szabad elriadnunk, az anyag ugyanis a méregtelenítő enzimek aktiválásával hozzájárul szervezetünk megtisztulásához. A karfiol a gyulladásokkal szembeni védelemhez elengedhetetlen antioxidánsokban is gazdag, rengeteg glükozinolát és izotiocianát van benne, ezek pedig jelentősen lassítják a rákos sejtek növekedését. Emellett béta-karotin, fahéjsav, rutin, kaempferol és kvercetin is van benne – ezek az öregedés lassí...

Femcafe.hu

Növekedés.hu

vasarnap.hu

10perc.hu