Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

A gyorsételek nem csak az alakodnak ártanak – a tudósok kiderítették, mit tesz a sült krumpli az agyaddal

A gyorsételek nem csak az alakodnak ártanak – a tudósok kiderítették, mit tesz a sült krumpli az agyaddal Karika Alexandra 2024. 04. 18., cs - 20:13 Egyre több bizonyíték utal arra, hogy a gyorsételek fogyasztása negatív hatással lehet az agyra. A kutatások a feldolgozott élelmiszerekben, cukorban és egészségtelen zsírokban gazdag étrendet összefüggésbe hozták a kognitív teljesítmény romlásával, a rossz közérzettel és a neurodegeneratív betegségek kialakulásának fokozott kockázatával. A tudósok azt vizsgálták, hogy a sütőolaj milyen hatással van az ételre. A Discover BMB 2024 konferencián bemutatott tanulmány eredményei kimutatták, hogy a többször felhasznált olaj károsíthatja az agyat – számolt be a Medical Daily. A kutatók a vizsgálatot patkányokon végezték. A rágcsálókat öt csoportra osztották. Bizonyos csoportokat „normális” étellel, a többit pedig olyannal, amit „nyers” vagy többször felmelegített étolajjal készítettek. Az újramelegített olajokat azért használták, hogy stimulál...

Femcafe.hu

Növekedés.hu

vasarnap.hu

10perc.hu