Szaúd-Arábia a turizmus mellett a magyar gasztronómia irányába is nyit?
Magyarország is képviseltette magát a Saudi Agrofood élelmiszeripari kiállításon. A tejtermék-helyettesítők jól szerepelhetnek a régióban és Ázsiában, hiszen a tejcukorérzékenyek aránya jóval nagyobb, mint Európában. A hatalmas arab ország, amely nevét főként az olajárak alakulásával kapcsolatban hallhatjuk a hírekben, egyre jobban nyit a külvilág felé. Ez a nyitási folyamat 2017-ben kezdődött, amikor is Mohammed bin Szalmán asz-Szaúd koronaherceg elindította az ország felkészítését az olajkorszak utáni időkre. Ugyanis több vélemény szerint, és ezeket a szaúdi vezetők is komolyan veszik, annak kornak, amiben az olaj volt a legfontosabb nyersanyag, lassan vége lesz. Azzal számolnak, hogy bár még sok tízéven át komoly exportcikk marad az olaj, a jövedelmezősége jelentősen csökkeni fog. És ennek ellensúlyozására, sok más arab országhoz hasonlóan, a pénzügyi és turisztikai szektor fejlesztésébe kezdtek. Ez utóbbit mi sem bizonyítja jobban, mint hogy számos légitársaság indított közvetle...
- Hirdetés -