Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Íme egy igazán egészséges étel, mégsem eszünk belőle eleget

Óriási mennyiségű vadhústermék készül Magyarországon a helyi vadakból, azonban magyar fogyasztók csak ritkán találkozhatnak ezekkel. Pedig a különleges ízviláguk és az egészségre gyakorolt kedvező hatásuk miatt is lenne helyük a háztartások konyhájában. 11 ezer tonna lőtt hazai vad végezte feldolgozóban egy év alatt Az öt legfontosabb hazai nagyvadból (gímszarvas, dámszarvas, őz, vaddisznó és muflon) nagyjából 11 ezer tonna lőtt vad került feldolgozókhoz 2021-ben Magyarországon. Ők mintegy 3800 tonna vadhústerméket állítottak elő. Jelenleg 46 vállalkozás végezhet vadhúsfeldolgozást hazánkban, akik jellemzően nemcsak lőtt, hanem tenyésztett vadakkal is foglalkoznak. A kínálatuk legnagyobb hányadát a fagyasztott áruk adják, de készítenek például pástétomokat, kolbászokat vagy füstölt árut is. Előhűtött, általában vákuumcsomagolt termékekre jellemzően a főszezonban, szeptembertől decemberig van kereslet. Keresett termék a vadhús Európában, ezért a magyar készítmények 90 százalékát (nag...

Femcafe.hu

novekedes.hu

atv.hu

naphire.hu

vasarnap.hu

10perc.hu

Médiapiac

Gondola

Budavári Bach Fesztivál

A máriagyűdi zarándoklat