Az ősi Kína kulináris örömei – láttátok már a Fine Dining: Az ősi Kína gasztrotörténetei kiállítást?
Aki a magyarországi kínai büfék kínálata alapján szeretett bele a kínai konyhába, az semmit sem tud ennek a hatalmas országnak az étkezési kultúrájáról. Nekem volt alkalmam több ízben is belekóstolni az igazi Kína kulináris örömeibe: étkeztem vörös bársonyszőnyeggel, aranyozott stukkókkal díszített lakomateremben elképesztően megrakott asztaloknál, és ettem utcai árustól vett, szemem előtt főtt-sült egyveleget a járdaszegélyen ülve. Mind kiváló volt, egytől-egyig – mind másról mesélt. És közben megismerhettem a kínai konyha filozófiai magasságait, amelyeket most a Néprajzi Múzeum mutat be az érdeklődőknek egy gazdag gyűjteményben, a Fine Dining: Az ősi Kína gasztrotörténetei című kiállításban január 19-ig.
- Hirdetés -