Így érleld otthon az éretlen gyümölcsöt
Szinte mindenkivel előfordult, hogy a boltban éretlen gyümölcsöt vásárolt. Vagy nem vette észre vagy mást nem talált a választékban. Nem kell azonban bosszankodva aznap elfogyasztani. Néhány praktika segít. Íme az utóérlelés fogásai. Az utóérleléshez az etilén nevű gázt használjuk, amely jelentősen gyorsítja a folyamatot. Ezt a legnagyobb mennyiségben az alma és a banán termeli. Épp ezért az érlelni kívánt gyümölcsök mellé érdemes tenni valamelyikből és ezeket egy papírzsacskóba helyezni - írja a Greendex.hu. 4 tanács - Fontos, hogy a gyümölcsök ne érjenek össze, mert ez befolyásolhatja az érést, vagy épp romlási folyamatokat indíthat el (ez alól a paradicsom és a paprika lehet kivétel). - A paprikát csomagolhatjuk akár egyenként újságpapírba, ezzel elnyújtva az érést. - Csak teljesen egészséges terményt próbáljunk utóérlelni, mert a sérülések romlási folyamatokat indíthatnak el! - A tároláshoz a szobahőmérséklet a megfelelő, nem kell sem melegebb, sem hűvösebb hely a zacskónak. Ami...
- Hirdetés -