Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kulináris utazások, III. rész: A magyar gasztronómia

Kulináris utazások, III. rész: A magyar gasztronómia szaszifanni 2024. 09. 04., sze - 17:29 A sertészsírhoz hozzáadott és óvatosan kiolvasztott fűszerpaprika harmonikus ízvilága és káprázatos színe lenne a magyar konyha lelke, ami nélkül nincs gulyás, pörkölt vagy tokány? Esetleg az oly sok magyar étel kihagyhatatlan összetevője, a tejföl az, ami megadja a magyar konyha egyediségét? Amint egy kicsit mélyebben a fazék aljára nézünk, felismerjük, hogy a magyar ember étkezése sokoldalúbb és összetettebb pár, zsírban pirosra pörkölt, tejfölben tocsogó húsos hagymadarabkánál. A magyar konyháról elsőre nagyanyám alagsori konyhája jut eszembe. Persze volt az emeleten is szép, modern konyha, de abban étel sose készült. Az asztalon kihúzott rétes, a házi kenyér, a húsleves és a szombati paprikás krumpli illata a lenti konyhát járta be. Az evésnek rendje volt, az asztalnál pedig nagyapám legapróbb neszre összeráncolódó szemöldöke juttatta cserfes gyerekeszünkbe: magyar ember evés közben nem b...

Femcafe.hu

Növekedés.hu

vasarnap.hu

10perc.hu