Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Nem„magyarosch”, magyar konyhát visz a hazai csúcsétterem séfje

Lendvai Levente, a város legmagasabb épülete, a Mol-torony tetején található Virtu Restaurant séfje luxusétteremben tanult, ahol a hazai alapanyagok a háttérbe szorultak. Egyszerűbb volt megrendelni a francia galambot, mint felkutatni a magyar helyettesítőjét. Rengeteg magyarosnak mondott étteremmel találkozott, aminek köze sem volt a magyar konyhához. A Virtuban megvalósíthatja saját elképzeléseit, szigorúan magyar alapanyagok és termelők segítségével és olyan, rég elfeledett magyar fogásokkal, melyek túlmutatnak a szokásos turistacsalogatókon. Honnan ered a ragaszkodásod a magyar ételekhez és alapanyagokhoz? Olyan étteremben tanultam, ahol a luxusalapanyagok kerültek a középpontba, és szándék sem volt arra, hogy magyar termékekkel dolgozzunk. A Covid alatt kezdtem kutatómunkába és receptgyűjtésbe, miközben döbbenten néztem, hogy magukat magyar vendéglőként hirdető éttermek lazacos tagliatellét és fokhagymás királyrákot kínálnak. Minél jobban beleástam magam a témába, annál jobban ...

Femcafe.hu

Növekedés.hu

vasarnap.hu

10perc.hu