Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Nem mindenben jobb a bio élelmiszer, mint a ”hagyományos”

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) szerint, bár jellemzően egészségesebbnek tartják a bio élelmiszereket, mint a konvencionálisakat (hagyományosakat), azonban az utóbbiaknak is vannak előnyeik. Bio vagy hagyományos élelmiszer? Az öko, avagy más néven bio vagy organikus élelmiszerekre az érdeklődés Magyarországon és globálisan is növekszik. Ennek hátterében elsősorban a fogyasztói tudatosság erősödése és a környezetbarát termelési módszerek előnyben részesítése állhat. A MATE kutatásai szerint az öko élelmiszereket - különösen a zöldségeket és a gyümölcsöket - jellemzően természetesebbnek, biztonságosabbnak és egészségesebbek ítélik meg, mint a hagyományos változataikat. Emellett a vizsgálatok kimutatták, hogy az olyan öko gyümölcs- és zöldséglevek, mint például a szeder és a ribiszke, jelentős polifenol- és antociántartalommal rendelkeznek, amelyek erős antioxidáns tulajdonságokkal bírnak. Azonban a konvencionális termékek bizonyos esetekben jobb cukor- és savtartalmi é...

Femcafe.hu

Növekedés.hu

Verhetetlen a dollár

vasarnap.hu

10perc.hu