Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Fókuszban a szója! – Tápanyag-utánpótlás a TIMAC AGRO ajánlásával

A kukorica és napraforgó mellett jelentős tavaszi kultúránk a szója. Magyarországon a szóját nagyobb területen jellemzően a nyugati, dél-nyugati vármegyékben -Zala, Vas, Somogy, Tolna, Baranya- termesztik. Felhasználás, termeszthetőség és jövedelmezőség szempontjából azonban egyre ígéretesebb növénynek mondhatjuk, az egyre inkább melegedő, aszályos éghajlat vagy az élelmiszeriparban betöltött szerepe miatt, különösen a növényi étrendet folytatók körében. A szója felhasználási területei A szója Kelet-Ázsiában őshonos növény, termesztése évezredes múltra tekint vissza. Európába a 18. században került be, elsősorban takarmánynövényként. Kína és az USA után, Európa jelenleg közel 35 millió tonnát állít elő, belföldi élelmiszeripari fogyasztásra és külföldi takarmányexportra egyaránt, ezzel a harmadik legnagyobb felhasználó a világon. A szójabab növényi húspótlóként (tofu vagy szójababsajt), vagy a keleti ételekben markáns ízt nyújtó szójaszószként, de növényi tejként és fermentált termé...

Femcafe.hu

Növekedés.hu

vasarnap.hu

10perc.hu