Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Négy káros, de napi szinten fogyasztott élelmiszer

A napi fogyasztás jelentős részét tehetik ki ultrafeldolgozott élelmiszerek. Számos ilyen termék több szempontból sincs kedvező hatással az egészségre. Továbbá sorolunk olyan ételeket is, melyek bár egészségesnek tűnnek, inkább kerülendők. Több szempontból is káros élelmiszerek Több olyan élelmiszercsoport lehet a napi fogyasztás része, amelyeket jellemzően nem gondolnak az emberek egészségtelennek, mégis több szempontból szerencsésebb kerülni azokat. Az Agroinform négy ilyen csoportot emel ki: a sonkákat és felvágottakat, a kolbászokat, a szénsavas üdítőket, valamint az instant leveseket. Az olyan feldolgozott húsok, mint a sonka és a kolbász, gyakran pácolásson esnek át. A folyamat során különféle tartósítószereket, így sót, nitrátokat és cukrot használhatnak. Ezek fogyasztása számos egészségügyi probléma kialakulásához is hozzájárulhat. A szénsavas üdítők a gyakran magas cukor- és adalékanyag-tartalmuk miatt lehetnek egészségtelenek. Összefüggésbe hozhatók például elhízással és k...

Femcafe.hu

Növekedés.hu

Sereghajtókból az élbolyba

vasarnap.hu

10perc.hu