Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Gond lehet a konzervipar fontos alapanyagával

Igen gyenge volt a zöldborsótermés tavaly hazánkban, ami miatt leginkább a történelmi aszály okolható. A növény a magyarországi konzervipar egyik legfontosabb alapanyaga. Figyelmeztetnek a szakértők: a gyengélkedő hazai zöldborsótermelés magával ránthatja a konzerv- és hűtőipart is. Gyenge éven vannak túl a hazai zöldborsótermelők Ha az éves átlagokat nézzük, Magyarország adja az európai zöldborsótermelés 13 százalékát. Ezzel hazánk a kontinens harmadik legnagyobb termelője. A hazai termelés harmada Hajdú-Bihar vármegyéhez köthető. Rendkívül kevés csapadék esett tavaly, ami rányomra a bélyegét a magyarországi borsótermésre. Hektáronként 1,5-4,5 tonna volt a termésátlag az öntözetlen területeken, amíg az öntözötteken 3-6 tonna. A Növényvédőszer.hu megjegyzi, nem csak emiatt nem meglepő, hogy évek óta csökken a zöldborsó vetésterülete Magyarországon. Sok termelőt tántoríthat el a zöldborsótól az is, hogy miközben növekedtek a termelésének a költségei az elmúlt években, a felvásárlási ...

Femcafe.hu

Növekedés.hu

vasarnap.hu

10perc.hu