Megkezdődhet a szüret az Egri borvidéken – szeptember 3-tól indulhat a munka
Eger Város Hegybírója tájékoztatja a szőlőtermelőket, hogy az Egri Hegyközség területén a Chasselas, Cserszegi fűszeres, Ezerfürtű, Leányka, Mátrai muskotály, Ottonel muskotály, Rizlingszilváni, Sárga muskotály és Menoire fajták szüretének legkorábbi kezdési időpontja 2025. szeptember 3. Az Egri Védett Eredetű borok előállításához a termékleírásban meghatározott feltételeknek kell megfelelni. Ennek értelmében: OEM Eger Classicus muskotály és Egri Csillag Classicus kategóriához: Chasselas, Cserszegi fűszeres, Ezerfürtű, Mátrai muskotály, Ottonel muskotály, Sárga muskotály – min. 16 Mm Leányka, Rizlingszilváni – min. 17 Mm OEM Eger Classicus rozé és siller: Menoire – min. 17 Mm OEM Eger Classicus vörös és Egri Bikavér Classicus: Menoire – min. 19 Mm A Superior és Grand Superior kategóriához minden szőlőfajta esetében 20 Mm mustcukorfok szükséges. A hozamkorlátozások a következők: Classicus: max. 100 hl/ha (13,6 t/ha, gépi szüret: 13,1 t/ha) Superior: max. 60 hl/ha (8,1 t/ha, gépi szür...
- Hirdetés -