Otthon is nevelhetsz zöld vitaminbombákat
A mikrozöldek és csírazöldségek a leggyorsabban növekvő, tápanyagban kiemelten gazdag növénytermesztési kultúrák. Jótékony beltartalmuk jóval magasabb, mint teljesen kifejlett változataiké, mivel koncentrált formában hordozzák magukban azokat az úgynevezett esszenciális tápanyagokat. Míg a mikrozöldeket körülbelül két hétig neveljük és csak a szárukat, valamint leveleiket metsszük, majd fogyasztjuk, addig a csírák közvetlenül – ahogyan a nevük is mutatja – a magok kicsírázását követően már ehetőek is a gyökérrel együtt. Közös bennük, hogy különösen gazdagok C-, E- és K-vitaminban, valamint olyan nyomelemekben, mint a vas, a cink és a magnézium. Fogyasztásuk segíti az immunrendszer erősítését és hozzájárul az egészséges anyagcsere fenntartásához. Termesztésükhöz mindössze víz, megfelelő hőmérséklet és levegő kell. Ám mindkettőhöz speciális, kifejezetten erre a célra termesztett magok szükségesek. A mikrozöldeket többnyire valamilyen közegre – például kenderlapra – vetik. Legkedvelteb...
- Hirdetés -