Mutatjuk hogyan védenek meg az omega-3 és omega-6 a ráktól
Mutatjuk hogyan védenek meg az omega-3 és omega-6 a ráktól Károly Beáta 2025. 02. 17., h - 09:46 Egy nemrégiben készült tanulmány szerint az omega-3 és omega-6 zsírsavak az étrendbe való nagyobb mennyiségű beépítése segíthet csökkenteni a különböző ráktípusok kialakulásának kockázatát. A tanulmányt az International Journal of Cancer című folyóiratban tették közzé, amely azt vizsgálja, milyen kapcsolat áll fenn ezen zsírsavak és a rák előfordulása között. A kutatók megállapították, hogy a vér magasabb omega-3 és omega-6 zsírsavszintje alacsonyabb rákos megbetegedési eséllyel jár együtt. A tanulmány több mint 250 000 ember egészségi állapotát követte nyomon a brit biobank adatain keresztül, és figyelemre méltó összefüggéseket talált 14 különböző ráktípussal, beleértve a vastagbél-, gyomor-, tüdő-, agy- és hólyagrákot. Miért fontos az omega-6? Az omega-6 nem veszélyes, sőt, az étrendben nagyon fontos szerepet játszik – a probléma inkább az, hogy túl sokat fogyasztunk belőle. Kulcsszere...
- Hirdetés -