Így védi az egészségünket a naspolya
Az alma és a körte közeli rokona. Ha kellő mennyiségben fogyasztjuk a téli, megfázásokkal teli időszakon gyötrelmek nélkül segíthet át bennünket. A naspolya gyümölcshúsa kemény és fanyar, viszont puhára érve, főleg a fagy után, édessé és zamatossá válik. A naspolyát frissen fogyasztják, miután puhára érett, de felhasználják lekvárok, kompótok és más édességek készítéséhez is - írja a Dívány.hu. A naspolyának magas a magnézium-, vas-, réz-, mangán-, cink-, kálium- és kalciumtartalma. Az almánál is nagyobb a C-vitamin-tartalma, de B1-vitaminban is bővelkedik, és az A-vitamin előanyaga, a karotin is jelentős mértékben van jelen benne. Gyulladás- és vérnyomáscsökkentő hatású Magas pektintartalma segíti az emésztést, rostjai pedig késleltetik a szénhidrátok felszívódását, és prebiotikumként működnek, táplálva a bélben élő hasznos baktériumokat. Főzetét a népi gyógyászatban gyulladáscsökkentőként alkalmazták. Antioxidánsai védelmet nyújtanak a szabad gyökök okozta károsodással szemben, cs...
- Hirdetés -