Gyerekként a szagát sem bírtuk, felnőttként faljuk
Magas a rost- és a fehérjetartalma, gazdag kálciumban, magnéziumban, egy sor vitaminban. Fogyókúrára is jó választás lehet, leves, főzelék készíthető belőle és még salátákban is felhasználható. Íme a sárgaborsó. A sárgaborsó és a zöldborsó nem két különböző növény. A sárgaborsó a zöldborsó hántolt és felezett, szárított változata, amely a feldolgozás során természetes módon kétfelé válik, ezért szárazborsóként és feles borsóként is emlegetik - írja az Agroinform. Itt vannak a jótékony hatásai Jelentős rosttartalma miatt segít a székrekedés megelőzésében, ezzel hozzájárul az emésztőrendszer egészségének fenntartásához. Lassú felszívódású szénhidrátnak minősül: nem hirtelen, hanem fokozatosan emeli meg a vércukorszintet, ezért fogyasztása cukorbetegek számára is ajánlott. Jelentős fehérjetartalma miatt kiváló választás hús helyett, vagy fogyókúrához Jótékony hatást gyakorol a vérnyomásra, támogatja a szív egészségének megőrzését. Gazdag kalciumban, magnéziumban, és nagyszerű vas-, fos...
- Hirdetés -